terug naar blog overzicht

BeReal, een tijdelijke hype of het nieuwe social media platform voor bedrijven?

De kans is groot dat je het al hebt langs horen komen: BeReal. Sinds dit jaar een grote hype op het internet, met al meer dan 10 miljoen downloads. Een a-typisch social media platform, voornamelijk gericht op Gen Z. Het leuke aan deze app? Bij BeReal ligt de focus op realiteit en kunnen gebruikers geen gebruik maken van filters.

BeReal, een tijdelijke hype of het nieuwe social media platform voor bedrijven?

Wat is BeReal precies?


BeReal is een social media app die gebruikers aanspoort om ‘real’ te zijn en niet te letten op belichting, pose of make-up. Elke dag krijgen de gebruikers op een willekeurig tijdstip een melding, waarna zij binnen twee minuten een foto moeten maken van waar zij op dat moment mee bezig zijn. BeReal pakt het net iets anders aan dan een doorsnee foto app, door gebruik te maken van zowel de front- als de back camera. Dit gebeurt tegelijkertijd, zodat je als gebruiker niks kunt verbergen en echt ‘real’ moet zijn. Lig je toevallig in bed en wil je niet dat anderen zien dat jij niks aan het doen bent? Dan kan je alsnog later de BeReal maken. Omdat je niet heel ‘real’ bent geweest, krijgen jouw vrienden een melding dat je te laat bent met posten. Om zoveel mogelijk mensen mee te laten doen, wordt de BeReal van jouw vrienden pas zichtbaar gemaakt als je zelf een foto hebt genomen.


Leuk zo’n nieuwe hype, maar kan ik dit gebruiken voor mijn bedrijf? 


Momenteel zijn er nauwelijks bedrijven die gebruikmaken van BeReal. Toch kan BeReal bijdragen aan de community vorming. Hoe eerlijker je bent richting je klanten, des te toegankelijker je wordt. Wij vinden het een interessant concept en gaan BeReal de komende tijd in de gaten houden. Wat denk jij, is dit een tijdelijke hype, of gaan bedrijven hier straks bovenop springen?