terug naar blog overzicht

4 redenen waarom je jouw social media moet uitbesteden

Anno 2022 wordt de waarde van social media nog door veel bedrijven en organisaties onderschat. Veel bedrijven laten hun social media over aan een stagiair zonder enige ervaring, anderen laten het volledig links liggen. Best vreemd, omdat men de boekhouding wel altijd door een professional laat doen. Waar de boekhouder je geld kan laten besparen, kan een social media agency ervoor zorgen dat er meer geld binnenkomt. Waarom wij denken dat het goed is om je social media uit te besteden? Daar lees je in dit artikel meer over.

4 redenen waarom je jouw social media moet uitbesteden

Social media als online visitekaartje

Zie social media als een visitekaartje, de eerste keer dat mensen iets over jou of jouw bedrijf horen. Het is daarom van belang om op een professionele manier met je social media om te gaan. Je wilt immers voorkomen dat een bezoeker een verkeerde indruk van jou of jouw bedrijf krijgt. Social media is niet alleen een plek waar je huidige en potentiële klanten kunt informeren over jouw product of dienst, het fungeert ook als social proof. Mensen zijn benieuwd naar de meningen en ervaringen van anderen en je social media is daarvoor de perfecte plek.

Bespaar kostbare tijd

Het professioneel en frequent bijhouden van je social media kanalen zoals Instagram, Facebook, TikTok, Pinterest en LinkedIn vergt veel tijd en energie. Het uitdenken van een strategie, het bedenken en het maken van content zijn tijdrovende taken. Wanneer je jouw content hebt gemaakt, is het ook nog eens van belang om dit op de juiste manier de wereld in te sturen.

Doordat wij door de jaren heen een hoop kennis en ervaring hebben opgedaan op het gebied van social media beheer, kunnen wij jouw gehele social media totaal uit handen nemen. Zo haal jehet maximale resultaat uit jouw sociale media en kan je je focus volledig richten op uw bedrijf.

Einde van de tunnelvisie

Een bedrijf met 250 medewerkers heeft gemiddeld een marketingafdeling van 12 medewerkers. Social media wordt, buiten de reguliere marketing, vaak vooruit geschoven of ‘erbij’ gedaan. Op deze manier laat je met jouw bedrijf enorm veel kansen liggen, terwijl deze marketeer hier wel gewoon voor betaald wordt.

Veel bedrijven houden vast aan hun eigen social media marketeers. De gedachte dat de marketeer alles over het bedrijf moet weten, is in onze optiek niet meer van deze tijd. Het uitbesteden van social media management is niet alleen goedkoper, wij weten door jarenlange ervaring ook precies wat wij moeten doen om voor jou de beste resultaten te behalen. Voordat wij starten met het schrijven van onze social media strategie, willen wij zoveel mogelijk relevante informatie over je bedrijf vergaren. Uit onze ervaring blijkt dat deze helicopterview voor andere inzichten en invalshoeken zorgt dan wanneer een medewerker van het bedrijf hiernaar kijkt. Een medewerker heeft in veel opzichten een tunnelvisie, waarbij het lastig is om na te gaan wat een klant zonder achtergrondinformatie over het bedrijf te weten wil komen.

Kennis van zaken

Onze core-business is het beheren van social media pagina’s voor onze klanten.

Door de jaren heen hebben wij een collectief opgebouwd van vele jonge social media professionals. Onze resultaten uit het verleden liegen er niet om, wij hebben miljoenen volgers weten te overtuigen en miljarden views behaald. Deze resultaten zijn logischerwijs niet voor elk bedrijf mogelijk. Desondanks begrijpen wij het algoritme als geen ander en zijn wij in staat om hier perfect op in te spelen en content te posten waarvan we zeker weten dat het aan gaat slaan.

Newayve is dé partij wie u zoekt voor sociale media

Wil sociale media kanalen naar een next level brengen en ben benieuwd naar de mogelijkheden? Door samen te werken met Newayve weet er dat uw kanalen bij onze experts in goede handen zijn. Door onze jarenlange ervaring ademen wij social media. Wij weten als geen ander hoe om te gaan met uw uitdagingen en doelstellingen. Benieuwd wat er voor jouw bedrijf op sociale media te halen valt? Maak gerust een afspraak voor een virtueel of real-life kopje koffie (of thee).